menu_bar

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μοιραίο συλλαμβάνεται και ορίζεται από εμάς (Grey Matter Thoughts)

Σε μια άκρως κυνική εποχή όπως η σημερινή, : Μπορεί να υπάρξει ο έρωτας ?
Τελικά ισχύει ο έρωτας δεν μπορεί να χτυπήσει την πόρτα σε κυνικούς, βολεμένους ή αθεράπευτα μοναχικούς.
«Στην πραγματικότητα, κυνικοί είναι αυτοί που έχουν συμβιβαστεί με κάτι μέτριο. Οι πραγματικά ρομαντικοί είναι εκείνοι που ψάχνουν το τέλειο ακόμη κι αν δεν το βρίσκουν». 
«Αγάπη μου, γυναίκα μου, ο θάνατος, ρουφώντας το μέλι της ανάσας σου, δεν μπόρεσε ν' αφήσει ίχνη της εξουσίας του πάνω στην ομορφιά σου. Δεν σε κατέκτησε. Στα χείλη και στα μάγουλά σου απλώνεται η πορφυρή σημαία της ομορφιάς σου» λέει ο Ρωμαίος στην Ιουλιέτα του και λίγο μετά πεθαίνει για να την ξανασυναντήσει. Κείμενα σαν αυτό του Σαίξπηρ μάς έχουν βοηθήσει ή μας έχουν καταδικάσει σε μια αέναη αναζήτηση του απόλυτου έρωτα.

Τα αιώνια δέκατα του έρωτα η χημεία οι ουσίες που εκκρίνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, θα έλεγα απλά που το σώμα δημιουργεί χωρίς αντισώματα ,το δεν σε χορταίνω φτάνουν πιο νωρίς απ' ό,τι φαντάζομαστε στην ερωτική έξαψη ..... Φανταστείτε μια ολόκληρη ζωή χωρίς να νιώσετε πεταλούδες στο στομάχι, να μην τρώτε και να μην κοιμάστε και να μην σας νοιάζει; Σκέτο μαρτύριο άψυχα  σώματα κενά, χωρίς συναισθηματικό νόημα ύπαρξης, που περιφέρονται ανούσια σε αυτή την ζωή χωρίς καμία ελπίδα για προσωπική ευτυχία σκεπτόμενοι σαν αθάνατοι.Μια σταγόνα έρωτα χρειάζεται για να πάρει η ζωή αξία!
Κάποιοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε μικρούς έρωτες και μεγάλους θανάτους ξανά και ξανά;
Αυτό είναι λοιπόν που παθαίνεις όταν συναναστρέφεσαι με κενού περιεχομένου άτομα.Εδώ όμως τελειώνουν οι σχέσεις? «Όχι. Εδώ ακριβώς αρχίζουν!».
Περνάς απλά στο επόμενο στάδιο, χωρίς να πανικοβληθείς και να τα βάλεις με τον εαυτό σου: αποχωρείς από το κενό και ψάχνεις την ουσία.Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και δεν το βρήκες!!! Δεν σπάταλας τα συναισθήματα σου άσκοπα πλέον και τα δίνεις σε εκείνους που τα αξίζουν .
Δικαιούσαι το άλλο σου μισό που οι Κινέζοι εικονογραφούν σαν δύο κομμάτια πορτοκάλι που κυλούν μέσα στο Σύμπαν, ώσπου το ένα να βρει το άλλο και να ξαναγίνουν ένα. «Το άλλο σου μισό υπάρχει. Θα το συναντήσεις λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά, μην το χάσεις ». Σε έναν παράλογο κόσμο, όλοι ιδανικά ψάχνουμε το ένα και μοναδικό το μοιραίο.Αυτό που θα σου έρθει μέσα από συμπτώσεις,που θα σε κάνει να νιώσεις μέσα σε λίγο διάστημα σαν να το ξέρεις χρόνια.
Ζούμε ατελείς έρωτες ναι ,αλλά δεν μας αξίζουν,είμαστε φτιαγμένοι για το τέλειο, προχωράμε με ορμή για να βρούμε το άτομο που δεν θα ψάχνει πάντα κάτι να του φταίει, αλλά που θα ασχολείτε και θα λύνει,θα ξεπερνάει δεν θα πιστεύει ότι  όλα μοιάζουν με ταινία του Χόλιγουντ.
«Μόνο αν αγαπήσεις τον εαυτό σου πραγματικά, θα βρεις το άλλο σου μισό / θα σου 'ρθει εκεί που δεν το περιμένεις». Είναι απολύτως αληθείς, αν σκεφτούμε ότι ουσιαστικά ο έρωτας γεννιέται από το προσωπο μας  «η ανάγκη και όχι η αυτάρκεια είναι που φέρνει δύο ανθρώπους κοντά».
Σαν να ψάχναμε τι πραγματικά θέλουμε και ποιοι πραγματικά είμαστε».
Ο απόλυτος έρωτας είναι από τα αγαθά που δεν πουλιούνται, ούτε αγοράζονται που εξαγνίζεται μέσα από την αληθινή αγάπη και η αληθινή αγάπη που επαναπροσδιορίζεται και επικοινωνείται εκ νέου σε μια εποχή που την είχε ξεχάσει;Σε μια εποχή που ο άνθρωπος έχει ξεχάσει τον θεό...και ο έρωτας είναι δώρο θε'ι'κό.
Είμαστε οι επιλογές μας, οι σκέψεις μας, το μοιραίο συλλαμβάνεται και ορίζεται από εμάς!
___________